Після не вдалих експериментів з ЕН антеною вирішив спробувати пристосувати існуючу антену INV V на 80/40 метрів і на діапазон 160 метрів. Для цього на двох відрізках пластикової труби діаметром 50 мм намотав по 68 витків монтажного дроту перетином 2,5 мм квадратних. Ці "трапи" приєднав паралельно ізоляторам, що відділяють дроти, працюючі на діапазоні 40 метрів від оттяжки. Аналізатор показав додатковий резонанс на частоті близько 2,1 МГц, другий резонанс здвинувся з 7,1 МГц на 700 КГц вверх і значно розширився. Після подовженя антени до ізолятора на 70 сантиметрів і на краях по 2 метри резонанси змістилися на частоти 1,85 МГц та 7,1 МГц відповідно. З тюнером трансівера КСХ на всіх трьох діапазонах майже 1. Але виявилось що антена дуже шумить. На діапазонах 40 і 80 метрів я майже не приймаю далеких станцій, а на 160 метрів в FT8 якшо шум 59 плюс 20 то приймаю дві - п'ять станцій, якшо більший - геть нічого. Застосуваня атенюатора і вузькополних фільтрів результату не дали, використання в якості прийомної рамочної антени діапазона 30 метрів і магнітної антени на ферриті - теж (шумлять вони менше, але й корисного сигналу не приймають). За місяць вдалося провести зв'язки з станціями з трьох десятків країн, найдальша мабуть - Ізраїль. Що цікаво рапорти мені дають зовсім не погані на 10 - 15 ДБ вищі за ті що даю я, виходить що основна проблема - шум при прийомі. Якшо можете порадити ефективну прийомну антену - буду вдячний.
Форум
Сповіщення
Очистити все
Антени
1
Публікації
1
Користувачі
1
Reactions
128
Переглядів